Overdekte markthallen te Benidorm

Dit artikel gaat over de paar overdekte, dagelijkse markthallen in Benidorm. Dit gaat niet over de wekelijkse markten, daarvoor moet u op de volgende link klikken:Markten in Benidorm

Waar de markt vooral voor souvenirs is, spitsen de overdekte markthallen zich meer toe op levensmiddelen. Je vindt er vaak goedkoop fruit en groenten, vlees en vis. Ook bloemen en planten kan je er vinden en vaak ook lang houdbaar eten en bv oliën. Deze markten zijn eigenlijk geen van allen een omweg waard. Toch wil ze vermelden voor wie inkopen gaat doen; het is vers, het zijn echte streekproducten en vaak goedkoper dan de banale supermarkten. Nieuwsgierige passanten zullen er een tiental minuten kunnen ronddwalen en er is altijd dat goedkope eetstalletje met overheerlijk en spotgoedkoop eten.

Mercat Municipal
De eerste overdekte markt is de Mercat Municipal. De markt bevindt zich in het oude centrum, in een zijstraat van de bekende winkel/wandelstraat 'Passeig de la Carretera' namelijk de 'Calle Tomas Ortuño'. De andere ingang is aan de 'Calle Mercat'. Deze overdekte markt is op geen enkele manier vergelijkbaar met die van Alicante. Veel kleiner en in de beide keren dat ik ze bezocht heb, waren de helft van de kraampjes gesloten. Toch is het de moeite om eens langst te gaan. Je vindt er overheerlijk vlees en vis, een kraampje met bloemen, delicatessenkraampjes en een eetgelegenheid. Het is dubbel de moeite om uw inkopen te doen, want wat je op de markt niet vindt, koop gewoon in de supermarkt die er vlak onder gelegen is. De markt sluit tegen de namiddag en ook op zondag. Neem er eens een kijkje als je er voorbij wandelt.

Mercado Abril
De tweede markt op mijn lijstje noemt Mercado Abril en bevindt zich in de buurt van de Mercat Municipal. De 'Calle de Sol' ligt in het hartje van de stad en verbindt de 'Av. Emilio Ortuño' met de 'Calle Gambo'. Je zou er zo voorbij lopen als je het niet wist. Ook hier niet zo heel veel te zien, maar gezien de centrale ligging toch de moeite om er eens binnen te springen als het open is. Je vind er vlees, conserven, levensmiddelen, een eetkraam en veel meer. Dit is echt zo'n plek waar de 'locals' nog inkopen doen. Hier ook weer gesloten in de namiddag en op zondagen.



Benidorm Indoor Market
Ten laatste heb je nog de 'Benidorm Indoor Market'. Deze overdekte markt bevindt zich in Rincon de Loix midden in de toeristische 'Engelse' wijk. Het is op de hoek van de 'Av. Ametlla de Mar' en 'Calle Deramador'. Deze markt is dan ook wat anders dan bovenstaande twee. Ondanks dat je er ook in enkele kraampjes levensmiddelen, groenten en fruit kan aankopen, ligt de nadruk toch meer op kleding, spullen en souvenirs. Het lijkt meer een voortzetting van de winkels in de straat, maar ach, spring er toch maar eens binnen want je hebt er een lekkere bakker, een goede kapper, een goed wisselkantoor (voor de Britten) en zelfs een tweedehands boekenwinkeltje waar je spotgoedkope boeken vindt voor op het strand....

Een echt Shopping center vind je net buiten de stad, namelijk La Marina Shopping Center. Dit is een groot winkelcentrum waar ze voornamelijk merkwinkels hebben. Rondom het winkelcentrum bevinden zich supermarkten en grote winkels voor dier -en speelgoed... Het shopping center is een mogelijkheid voor een druilerige dag. Je kan er gemakkelijk vanuit heel Benidorm naartoe met de bus. Meer info op volgend artikel: La Marina Shopping Center.

Wie een echte, grote 'Spaanse overdekte markthal' wil zien, zal eens met de tram naar Alicante moeten. Daar vind je een prachtige markthal met typische lekkernijen en streekproducten. Best de moeite om eens te bezoeken als je daarin interesse hebt. In Alicante zijn natuurlijk nog veel meer dingen te zien en te beleven, dus je kan er een daguitstapje van maken.

Lees ook: Markten in Benidorm
Lees ook: Benidorm Praktisch
Lees ook: El Cisne antiekmarkt
Lees ook: Overdekte markt 'Mercado Central' te Alicante
Lees ook: La Marina Shopping Center

Geen opmerkingen:

Een reactie posten